oost afrika

Over ons

Over ons, onze doelen en wat wij concreet doen.
anbi-logo

Stichting Oost-Afrika is door de Belastingdienst gekwalificeerd als een ANBI-instelling, d.w.z. een Algemeen Nut Beogende Instelling (zie deze link).
Ieder die een ANBI-instelling financieel wil steunen, heeft daardoor het recht op fiscale aftrekbaarheid.


Over onze doelstellingen

De Stichting Oost-Afrika stelt zich ten doel:

 • Het bij (van oorsprong) mensen uit Oost-Afrika in Nederland en bij de Nederlanders het bevorderen van belangstelling voor, kennis van en inzicht in elkaars cultuur(taal), kunst, cultuur, land, volk en economie en andere facetten van de maatschappij
 • Het aan mensen uit Oost-Afrika bieden van mogelijkheden om zich te oriĆ«nteren op de Nederlandse maatschappij, mogelijkheden om elkaar te ontmoeten als ook mogelijkheden om te integreren in de Nederlandse samenleving. In Nederland gelden hele andere normen en waarden dan in Oost-Afrika en Nederlanders hebben hele andere gewoonten. De onbekendheid met dergelijke zaken bij ouders en kinderen draagt aldus bij aan de 'kloof' tussen de Nederlandse bevolking en de Oostafrikaanse gemeenschap in Nederland.

 • De bevolking in Oost-Afrika te helpen door zelfstandigheid in hun bestaan te scheppen en daarin te begeleiden.
 • ondersteuning te bieden bij calamiteiten in Oost-Afrika, zoals hongersnoden of aardbevingen.
 • voorlichting geven aan de van origine Oostafrikanen die in Nederland zijn, onder meer in juridische of medische zin, en/of aan van origine Nederlanders in Nederland over de actuele onderwerpen in Oost-Afrika, onder meer de culturele sfeer van het land zelf.
 • een bijdrage te leveren aan een interculturele samenleving in Nederland met name in Rotterdam en daarbij de cultuur en geschiedenis van Oost-Afrika en alle andere aspecten van Oost-Afrika onder de aandacht te brengen, evenals de Oostafrikanen zelf in het land van herkomst en in Nederland.


  Stichting Oost-Afrika tracht al haar doelstellingen te bereiken door middel van alle mogelijke activiteiten die met haar doelen in de ruimste zin verband houden of daartoe bevorderlijk kunnen zijn. Stichting Oost-Afrika probeert met zoveel mogelijk andere partners en partnerorganisaties samen te werken zowel in Oost-Afrika alswel in Nederland en is waar het gaat om ontwikkelingssamenwerking uiteindelijk gericht op heel Oost-Afrika.

  Stichting Oost-Afrika gelooft dat alle Oostafrikanen, zonder onderscheid van ras, godsdienst of geslacht, in vrijheid, welzijn en welvaart in vrede met elkaar in Oost-Afrika kunnen leven.

  Terug naar boven.

  Wat doet Stichting Oost-Afrika concreet?

  Stichting Oost-Afrika richt zich op het verstrekken van watervoorzieningen, kleinschalige, lokale en directe financiƫle projectsteun in Afrika, die vooral gericht is op de ontwikkeling van effectieve, duurzame en toegankelijke gezondheidszorg.

  Als voorbeeld van onze projekten noemen wij:
  Schoolprojekt.
  Tibebu.

 • Lees meer over onze projekten.
 • http://projekten.oostafrica.com/#0
 • Een kleine selectie foto's van diverse projekten:
  klik hier om naar het album te gaan.
 • Terug naar boven.

  stichting oostafrica

  Contact Info
  E-mail: info@oostafrica.com