pix

Brugprojekt


Nieuwe brug.

Slechts een paar boomstammen, zonder enig onderling verband naast elkaar gelegd, fungeerde lange tijd als verbinding tussen de twee oevers van een klein riviertje.
Een hele verbetering, deze nieuwe situatie..

Verslag: Een brug in Wolaitta, Ethiopie 2013

December 2013.
Afgelopen herfst is de brug bij Sibaye in Ethiopië vervangen door een nieuw en veel beter exemplaar. In een gezamenlijke inspanning van een groep dorpsbewoners en een lokale aannemer is eerst een fundering gelegd en daar overheen is een serie balken en een brugdek gelegd. De lokale mensen kunnen nu zonder gevaar voor eigen leven, maar vooral ook met hun spullen makkelijk en veilig naar de overkant van de rivier. Voor de schoolkinderen scheelt het een klauterpartij op weg naar school, wat vooral hun ouder gerust zal stellen. En de boeren aan de overkant, die vroeger een omweg moesten maken met hun spullen, kunnen nu de korte weg naar de markt nemen. Scheelt een hoop tijd, zeker omdat de meeste van hun nog met een ezel en kar werken.

De foto´s zijn gemaakt bij de officiële opening van de brug. Het spandoek vermeldt de naam van de Nederlandse partnerorganisatie die zich inzet voor de ontwikkeling van de streek.
In totaal is ongeveer € 3.500 aan de nieuwe brug uitgegeven. Daarvan is € 2.700 afkomstig van een donatie van de Stichting Overal (lees hier hun verslag.), € 600 is door Stichting Oost-Afrika ingebracht en de resterende € 300 hebben de bewoners zelf ingezameld. Daarnaast heeft een groep van 15 mensen de aannemer geholpen de brug te bouwen.

Hieronder een slideshow van het brugprojekt. http://projekten.oostafrica.com/#!album-12

 • Wilt u de map te bekijken: klik dan op deze link.
 • Terug naar boven.
  Terug naar Projekten (overzicht).

  Brug.

  Hieronder een slideshow van het brugprojekt. http://projekten.oostafrica.com/#3\

 • Wilt u de map te bekijken: klik dan op deze link.

 • Terug naar boven.
  Terug naar Projekten (overzicht).

  Contact Info
  E-mail: info@oostafrica.com