pix

Dunya festival


Dunya festival Poetry Park 30 mei 2010

Afrisinia opent dit jaar het Poetry Park programma met een kleurrijke show van muziek, zang en dans van de verschillende bevolkingsgroepen uit Ethiopiƫ.
De jonge dansers, begeleid door traditionele instrumenten zoals de krar, masenq en fluit, hebben al op verschillende festivals in Nederland opgetreden.

Afrisinia.

Afrisinia opent dit jaar het Poetry Park programma met een kleurrijke show van muziek, zang en dans van de verschillende bevolkingsgroepen uit Ethiopiƫ. De jonge dansers, begeleid door traditionele instrumenten zoals de krar, masenq en fluit, hebben al op verschillende festivals in Nederland opgetreden. Afrisinia is een groep van tien musici, dansers en acrobaten afkomstig uit Ethiopiƫ. De jongens en meisjes, in de leeftijd van 18 tot en met 22 jaar, verblijven sinds 2007 in Nederland.
Dit programma onderdeel is tot stand gekomen met de medewerking van Stichting Oost-Afrika te Rotterdam.

Afrisinia is een samenvoeging van Afrika en Abessinië, de oude naam voor het keizerrijk Ethiopië ( 1270 -1970), één van oudste landen ter wereld.
Afrisinia is een groep jongeren uit Addis Abeba, de hoofdstad van Ethiopië in de Hoorn van Afrika.
Ze zijn al van jongsaf aan bij elkaar; zanger- drummer Miki, zangeres Helen, basekrar Daniel, krar Yimamu en Arefanie massenqo.
De groep van 17 telt verder 4 mannelijke en 3 vrouwelijke acrobaten, plus 4 aanstormende lichaamskunstenaars.

Afrisinia

Terug naar boven.
Terug naar Projekten (overzicht).

Contact Info
E-mail: info@oostafrica.com