pix

Sport


Sportiviteiten georganiseerd door Stichting Oost-Afrika.

Ons plan is om elk jaar een sportevenement te organiseren in de 31 gemeentes van Wolaitta en in Rotterdam.

Sporttalenten van Wolaitta 2013

November 2013
Damot gale is een gebied met 142,300 bewoners in Zuidoost Ethiopië, waarvan 85% van de bevolking ver beneden de armoedegrens leeft.
Het gebied is 273,26 km² groot en er zijn gemiddeld 525 bewoners per km².
Geloofs overtuiging: 75% van de bevolking is Protestant.
Wolaitta Damot Gale heeft 31 verschillende gemeentes.

Onze Stichting wil de schooljongeren van deze gemeentes de kans geven om te sporten en hun talent te ontwikkelen omdat daar geen geld voor is. Stichting Oost-Afrika heeft daarom een voetbalwedstrijd georganiseerd in Wolaitta dit jaar. Alle deelnemers kregen een medaille. De medailles zijn gesponsord door Spoca Sportprijzen waar wij uiteraard erg dankbaar voor zijn. De winnende gemeentes waren:
1. Sibay Qorke
2. Wandar Galle
3. Zamine Sibaye.
Zij kregen een voetbal cup. De jongeren hebben enthousiast deelgenomen aan dit sportevenement waarbij de scholen ook betrokken waren om het tot een succes maken. Wij willen alle mensen die hierbij betrokken waren hartelijk danken ook namens de schooljongeren in Wolaitta!!

Ons plan is om dit elk jaar te organiseren in de 31 gemeentes van Wolaitta. Sportkleding en materialen hopen wij dan gesponsord te krijgen. Wij hopen in de toekomst ook weer op jullie steun te kunnen rekenen !!

Met vriendelijke groet
A.Sntayehu/voorzitter

Zie de foto´s in het album op onze Facebookpagina.

En ook het filmpje op ons YouTube-kanaal:

Terug naar boven.
Terug naar Projekten (overzicht).

Voetballen in Rotterdam.

Maart 2013
Beste allen,
Dankzij Stichting Volkskracht hebben wij op 3 maart 2013 een voetbalwedstrijd kunnen organiseren. Deze activiteit is succesvol verlopen. Het vond plaats aan het Henegouwerplein te Rotterdam. Er waren in totaal ongeveer 500 mensen aanwezig waarvan ongeveer 35% jongeren tot 30 jaar.
Naast het sportevenement konden de mensen ook genieten van de Afrikaanse cultuur , er waren heerlijke hapjes en drankjes aanwezig. Kortom het was een mooie succesvolle dag.

Wij willen alle betrokkenen bedanken voor hun bijdrage, in het bijzonder Stichting Volkskracht en Natuurmonumenten die deze dag mogelijk hebben gemaakt.

Team Stichting Oostafrika

Foto's van de wedstrijd.

Zie ook de foto´s in het album op onze Facebookpagina.

Terug naar boven.
Terug naar Projekten (overzicht).

Contact Info
E-mail: info@oostafrica.comSamenwerking